Ventilatie
Voor een goed klimaat is het nodig ruimtes goed te ventileren. Vaak worden naast de afzuigsystemen voor de “ natte groepen”  ook kantoorruimtes, winkels en woonvertrekken geventileerd om een goed leef- en werkklimaat te garanderen. Door de toepassing van warme terugwin-units en balansventilatie kan veel energie bespaard worden.

Luchtbehandeling
Bij de utiliteitsbouw, zoals kantoren,scholen,restaurants worden daarom  luchtbehandelings-installaties toe.
Hierbij wordt lucht in een centrale behandelingskast geconditioneerd (verwarmen, koelen, verversen, bevochtigen en/of filteren). De lucht wordt via een kranenstelsel de verschillende vertrekken ingeblazen en weer afgezogen. Een aparte warmtebron (cv-ketel, warmtepomp) zorgt voor de warmte en een koelmachine wordt geïnstalleerd voor de koude opwekking. TTN Nunspeet zorgt voor een schoon binnenklimaat gestuurd op CO2 percentage.

Airconditioning en warmtepompen
Airconditioning wordt steeds vaker toegepast, waarbij aparte units zorgen voor een aangename temperatuur in een bepaald vertrek. De units zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar. Er zijn reeds diverse klaslokalen uit gevoerd met het frissescholen concept van Klimaatgroep Holland. Waarbij de klaslokalen voorzien zijn van verwarming en koeling d.m.v. warmtepompen

mark_logonedair_logowestern-logozehnerklimaat_groep